• slide1
 • Ripsienpidennys/tuuhennus

  Ripsienpidennyksessä/tuuhennuksessa omiin luonnollisiin ripsiin kiinnitetään yksitellen synteettisiä ripsikuituja siihen tarkoitetulla erikoisliimalla. Ennen laittoa valitaan laajasta valikoimasta juuri sinun silmiisi sopiva ripsikuidun kaarevuus, pituus ja paksuus. Alaripset suojataan geelilapulla tai kirurgin teipillä, jotta ne eivät tartu laitoin aikana yläripsiin. Ripsikuidut kiinnitetään niin, että niistä muodostuu mahdollisimman tasaisen kaareva ripsilinja, jossa ripset ovat hieman pidemmät ulkolaidalla tai keskellä ja lyhenevät kauniisti sisänurkkaa kohti. Lataa tästä kotihoito-ohjeet uusille ripsille.

  sertripsityö

   

  RIPSIENPIDENNYKSET, totta vai tarua?


  Ripsienpidennykset tuntuvat epämiellyttävältä silmissä.
  - Tarua. Oikein tehdyt ripset on asennettu aina yksi kerrallaan yksittäisiin luonnonripsiin. Kuitu on katsottu luonnonripseesi nähden sopivaksi ja kevyeksi. Nyrkkisääntönä pidettäköön, että ammattitaitoisesti laitetut ripset näyttävät kauniilta, mutta eivät tunnu miltään. Mikäli sinulla on kokemus silmiä kaihertavista ripsistä, on ripsikuidut todennäköisesti olleet liian painavia, ripsiä on liimattu yhteen ja kasvuvaiheen aikana silmääsi on tullut kiristyksen tunnetta.


  En voi saunoa!
  - Tarua. Kun maltat olla ripsipidennyksen asentamisen jälkeen 24 h saunomatta (tämä on aika, jossa ripsiliima kuivuu luonnonripsesi sisään muodostaen pysyvän liimasidoksen) voit saunoa huoletta joka päivä.


  Ripsiä täytyy huollattaa vähintään joka toinen viikko.
  - Tarua. Luonnonripsiemme uusiutumisvauhti on geeneistämme riippuen 8-12 viikkoa. Tämä siis tarkoittaa yhden yksittäisen ripsen elinkaarta. Ripsiämme on koko ajan eri kasvuvaiheessa ja pidennykset asennetaan kaikkiin yläripsiin, jotka ovat kasvuvaiheen puolivälissä ja täydessä mitassaan lepovaiheessa. Pienimmät ripset ammattilainen jättää kasvamaan seuraavaa huoltokertaa varten taaten sen, että ripsesi pysyvät kauniina koko huoltovälin, mikä on keskimääräisesti noin neljä viikkoa. Ripsikuitu tipahtaa pois luonnonripsesi uusiutuessa oman ripsesi mukana, kun uusi ripsi raivaa tietään tilalle. Mikäli sinulla on kokemus itsestään ropisevista ripsikuiduista, jokin on mennyt asennusvaiheessa todennäköisesti pieleen.


  Luonnonripseni menevät pilalle!
  - Tarua. Voit kasvattaa pois tai poistattaa oikein asennetut ripsipidennykset ammattilaisella milloin tahansa ja alta löytyvät luonnon ripset samanlaisina, kuin ne olivat ennen pidennysten asentamistakin. Silmämme tosin tottuvat nopeasti siihen, miltä näytämme pidennysten kanssa ja näin ollen omat ripset voivat aluksi tuntua laimeilta pidennysripsiin verrattuna. Mikäli sinulla on kokemus väärin asennetuista ripsistä, on täysin mahdollista että esimerkiksi yhteen liimaamisen takia luonnon ripsiä on katkennut ja vahingoittunut. Joskus asiakkaalle tulee väliaikainen ripsikato, kun luonnonripsiä rasitetaan jatkuvasti liian paksuilla ripsikuiduilla ja luonnonripsi tipahtaa pois ennen elinkaaren päättymistä, jolloin uusi ripsi ei ole ehtinyt kasvamaan tilalle. Älä silti huoli, tilanne korjaantuu noin 12 viikon kuluessa!


  Minun täytyy opetella nukkumaan selälläni.
  - Tarua. Voit nukkua aivan kuten ennenkin. Ripset eivät irtoa vaikka joutuisivat pieneen rasitukseen.


  Minun luonnonripseni on kiiltäväpintainen ja siinä ei kestä pidennykset.
  - Tarua. Ripsipidennykset kestävät oikein asennettuna kaikilla ripsilaadusta riippumatta.


  Ripsipidennyksistä täytyy pitää tauko, että luonnonripset saavat levätä.
  - Tarua. Luonnonripsesi uusiutuvat aivan normaalisti myös koko ajan kun sinulla on ripsipidennykset. Itse asiassa luonnonripsien päivittäinen mekaaninen taivuttaminen ja ripsivärin käyttö sekä pois peseminen laittaa ripsemme kovemman rasituksen alle kuin ripsipidennykset.


  Ripsipidennyksiin voi jäädä koukkuun.
  -No, mitäs sitä kieltämään... Totta! ;)